Broadcast Rental neemt branchegenoot BP Satellite Solutions over.

(click here for English version)

Broadcast Rental mikt op Europese markt voor draadloze broadcast toepassingen met overname van BP Satellite Solutions.

Het gespecialiseerde verhuurbedrijf van professionele AV-apparatuur  Broadcast Rental B.V. heeft bekend gemaakt op 1 oktober jongstleden haar branchegenoot BP Satellite Solutions B.V. te hebben overgenomen. BP Satellite Solutions is net als Broadcast Rental actief in de high-end broadcastindustrie en gespecialiseerd in satelliet en AV-verbindingen. BP Satellite Solutions is al ruim 12 jaar intensief betrokken bij de uitzendingen van de Formule 1 races over de gehele wereld. De twee bedrijven, die qua dienstverlening complementair aan elkaar zijn, blijven zelfstandig onder eigen merknaam opereren. Oprichter en voormalig eigenaar Patrick Hendriks van BP Satellite Solutions blijft volledig betrokken bij de nieuwe marktcombinatie.

Patrick Hendriks (l) en Geert Paul Slee

Patrick Hendriks (l) en Geert Paul Slee

De overname van BP Satellite Solutions past in de strategie van Broadcast Rental om door te groeien tot een wereldspeler in haar vakgebied. CEO Geert Paul Slee van Broadcast Rental: “De dienstverlening van BP Satellite Solutions sluit naadloos aan op die van Broadcast Rental. Met de knowhow, apparatuur en het netwerk van BP Satellite Solutions verbreden we ons fundament en zullen wij onze groei-ambitie in Europa en daarbuiten versneld kunnen realiseren. Ik ken Patrick Hendriks en zijn bedrijf al vele jaren en we zagen beiden dat het bundelen van krachten veel synergie zou opleveren voor zowel onszelf als voor onze klanten.”

Oprichter van BP Satellite Solutions Patrick Hendriks: ”Ik heb het volste vertrouwen dat mijn bedrijf bij Broadcast Rental in de juiste handen is om de nodige groei te realiseren die nodig is in deze globaliserende wereld. Ik ben blij dat ik na jaren van managen me weer volledig kan richten op technologische oplossingen voor klanten. BP Satellite Solutions en Broadcast Rental zijn complementair en versterken elkaar. Zo heeft BP Satellite Solutions bijvoorbeeld de beschikking over een eigen verbindingscentrum voor de monitoring en distributie van broadcast signalen. Deze ‘Master Control Room’ is een toegevoegde waarde voor de klanten van Broadcast Rental. De draadloze camerasystemen van Broadcast Rental zijn op haar beurt weer zeer interessant voor de klanten van BP Satellite Solutions.”

wireless-camera-at-formula-1-photo-broadcast-rental-web

De apparatuur en kennis van Broadcast Rental is de afgelopen jaren ingezet bij vele aansprekende internationale producties, van de Olympische Spelen tot het WK en EK voetbal en van popconcerten van U2 in Parijs tot The Rolling Stones in Cuba.

Geert Paul Slee: ”We zijn er bijzonder trots op dat we nu samen met Patrick ook bij de Formule 1 races onze kwaliteiten kunnen laten zien als leverancier van draadloze cameratechnieken. Deze kunnen we dan via ons eigen glasvezelnetwerk en MCR waar ook ter wereld inclusief commentaarpositie afleveren.“

Over BP Satellite Solutions

BP Satellite Solutions B.V. , opgericht in 2004 door Patrick Hendriks en gevestigd te Wijchen, is gespecialiseerd in de verhuur, installatie en de-installatie van satelliet-, zend- en ontvangstsystemen. Daarnaast beschikt BP Satellite Solutions over een eigen technische dienst en levert men SNG diensten, ‘point-to-point verbindingen’ en lokale DVB-T video distributie ten behoeve van de televisie-uitzendingen van vele (internationale) evenementen en sportwedstrijden. Het bedrijf is tevens zeer actief betrokken bij de televisie-uitzendingen van de Formule 1 autoraces, daar waar draadloze toepassingen zeer belangrijk zijn en bovendien een wereldwijde markt met vele broadcasters samenbrengt.

CONTACT US FOR MORE INFORMATION